Bilim ve Amazon Web Services, etkili bilişimi dönüştürmek için iş birliği yapıyor – Bilim Gazetesi

Mustafa

New member
Bugün, Bilim Üniversitesi Veri Bilimi Girişimi, HDSI’da, toplumun en karmaşık sorunlarına olası çözümleri belirlemek için veri bilimini yeniden tasarlamayı amaçlayan Amazon Web Services (AWS) ile bir işbirliği olan AWS Impact Computing Project’i duyurdu.

Bilim’ın Teknoloji Geliştirme Ofisi tarafından etkinleştirilen ittifak, Üniversitenin sosyal etkisini artıracak ve araştırma yeteneklerini dönüştürecek yeni veri çözümleri yaratarak mevcut ve gelecekteki fakülte projelerini destekleyecek.

2017’deki lansmanından bu yana HDSI, Bilim genelinde gelişmiş veri bilimi metodolojisine ve uygulamasına sahiptir ve toplumu daha iyi anlamak için yeni veri akışları aracılığıyla sunulan fırsatları araştırmaktadır. Yapay zeka, bilgisayar bilimi, istatistik mercekleri aracılığıyla ve politika ve bağlama dikkat ederek büyük ve karmaşık gelişen sorunlar üzerinde çalışmak üzere Üniversite genelinde uzmanları bir araya getirir. HDSI’deki AWS Impact Computing Projesi, Bilim’daki öğretim üyelerini, öğrencileri ve araştırmacıları, çalışmalarını hızlandırmak ve etkisini genişletmek için yeni finansman ve yeni yeteneklerle güçlendirecek ve veriler aracılığıyla yeni öğrenme ve keşif olasılıklarının kilidini açacaktır.

“Bu ittifak, Üniversite genelinde birden çok disiplini ve odak alanını temsil eden araştırmacıları AWS’deki işbirlikçilerle bir araya getirecek. İnsanlığın ve dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan bazılarını ele alacaklar. Bilim Provost Alan M. Garber, konu sağlık eşitsizliklerinin sosyoekonomik ve ırksal yönleri veya iklim krizi olsun, yeni veri bilimi yaklaşımlarının uygulanması daha derin içgörülere ve daha iyi tasarlanmış çözümlere yol açacaktır.

Gazete, ittifak ve bunun ABD için ne anlama geldiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için HDSI eş direktörleri Francesca Dominici, Clarence James Gamble Biyoistatistik, Nüfus ve Veri Bilimi Profesörü ve George F. Colony Bilgisayar Bilimleri Profesörü David Parkes ile görüştü. veri bilimi alanı ve bunun HDSI’nin araştırma ve öğretim misyonunun ilerlemesine nasıl yardımcı olacağı.

GAZETE: HDSI’daki AWS Impact Computing Projesi, etki hesaplama için bir katalizör olacaktır. Bu alanı daha önce hiç duymamış birine nasıl tarif edersiniz?

Dominici: Etki hesaplama, toplumun en büyük sorunlarına potansiyel çözümler bulma ve ele alma hedefiyle veri bilimini yeniden tasarlıyor. Buradaki fikir, toplumdaki büyük, karmaşık sorunları düşündüğünüzde, yeni veri türlerinden, bu verileri kullanılabilir hale getirmenin yeni yollarından, bu verileri incelemek için yeni yöntemlerden ve altta yatan güçten yararlanmanın yeni yollarından yararlanan karmaşık çözümler gerektirmesidir. bilgi işlem gücü – tümü, bu çözümlerin inşa edildiği popülasyonların ve toplulukların girdileriyle.

PARKLAR: Birkaç isim vermek gerekirse, sağlığın sosyal belirleyicileri, toplu göç ve ekonomik dayanıklılık gibi konuları düşünüyoruz. Bu zorluklardan herhangi birini incelemek, hem tarihsel hem de gerçek zamanlı olarak oluşturulan karmaşık verilerle çalışmayı gerektirir. Bilim fakültesi, bu verilerden bilimsel anlayış elde etmede şimdiden ilerlemelere öncülük ediyor, ancak birçoğundan daha fazlasını yapmaya ve yeni ölçekte çalışmaya istekli olduklarını duyduk. Etki hesaplama vizyonumuz, her yerdeki paydaşlar için daha iyi sonuçlar yaratmak için akademi, endüstri, hükümetler ve STK’lar arasında yeni koalisyonlar kurmayı gerektirecek.

GAZETE: HDSI ve AWS ile bu yeni proje, bilgi işlem ve veri biliminin daha geniş çapta ilerlemesine nasıl yardımcı olacak? Ve bu işbirliği sayesinde bu projenin doldurabileceği alandaki boşluklar nelerdir?

Dominici: Fakülte ve araştırma arkadaşlarımızla başlayarak ve daha iyi verilere erişim, veri sahipliğiyle ilgili sorunları çözme veya hesaplama ölçeğine erişim gibi karşılaştıkları veri darboğazlarını dinleyerek gerçekten aşağıdan yukarıya bir yaklaşım izliyoruz. AWS, veri bilimi ve yüksek performanslı bilgi işlemde, özellikle de gerçek dünyadaki zorluklara çözümler oluşturmada halihazırda önemli bir oyuncudur. Bu grupları bir araya getirerek, örneğin, verilere erişimi iyileştirmek veya yeni çalışma türlerini mümkün kılan veri ortamları oluşturmak gibi, fakültenin bu darboğazları çözmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz.

PARKLAR: Bu çözümlerin, Bilim ve ötesindeki diğer kişilerin bunları gelecekte işlerine dahil edebilecekleri şekilde tasarlanacağını da eklemek isterim. Bu yeni bir etki türüdür. Bir şekilde, bu ittifakın demokratikleştirici bir güç olarak katılmamıza izin verdiği bulut bilişimi görebilirsiniz – bu iddialı çalışma için gerekli olan verilere, araçlara ve yüksek performanslı bilgi işlem ortamlarına erişim sağlar. Projenin bir bütün olarak Bilim için ve ötesinde bir hızlandırıcı görevi göreceğini umuyoruz. Doğal ve yapay zekayı anlamak veya kalıcı iklim çözümleri aramak gibi zor soruları doğrudan ele alan kampüs çevresinde yapılan yatırımlardan – örneğin Kempner Enstitüsü ve Salata Enstitüsü – yararlanmak için burada inanılmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorum. HDSI, hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak veri bilimini ilerletmek için bu gruplarla yan yana çalışır. Ve ittifakımız bu çalışmayı daha da destekliyor ve kolaylaştırıyor.


“Bu, veri bilimi aracılığıyla büyük karmaşık sorunları simüle etmek için bir fırsat… Bilim’ın kaynakları, bilgisayar bilimi ve ekonomi gibi alanlardaki uzmanlığımızla birleştiğinde, bu işbirliği, üzerinde etkimiz olacak güçlü bir konumda olduğumuz anlamına geliyor. bu sorunlar.”

—David Parkes


GAZETE: Peki, HDSI’nin bu işbirliğinde üstesinden geleceği en önemli toplumsal zorluklar nelerdir?

PARKLAR: Nereden başlayacağına öncelik vermek başlı başına bir zorluktu – Bilim fakültesinin üzerinde çalıştığı pek çok konu var ve bunların hepsi acil. Bununla birlikte, önümüzdeki birkaç ay içinde hızla şekillendiğini görebileceğimiz bazı fırsatlar var. Keşfetmeye can attığımız zorluklardan biri, kuraklık ve iklim değişikliğine bağlı gıda güvensizliği. Yer ve Gezegen Bilimleri alanındaki meslektaşımız Peter Huybers, uydu verilerini yorumlamada ön saflarda yer alıyor ve bu verileri, sorunun çok geniş kapsamlı olduğu Madagaskar gibi yerlerde iklim değişikliğinin gıda eşitsizliklerini nasıl etkilediğini anlamak için kullanmak istiyor. uydulardan, tarım haritalarından, verim sonuçlarından sorunu çözmek için kullanılabilecek veriler eksik.

Güney Afrika da dahil olmak üzere Afrika’nın başka yerlerinde de benzer çabaların yürütüldüğünü öğrendik. Şimdi öğrendiklerimizi paylaşmak için bu grupları bir araya getiriyoruz ve yakın vadede gıda güvensizliğine neden olan etmenlerin sistematik olarak anlaşılmasını sağlayabilecek ve kıtlıktan kaynaklanan krizleri ele alabilecek yeni bir topluluk oluşturabileceğimizi umuyoruz.

Dominici: Ukrayna’daki savaştan kaçan insanlar da dahil olmak üzere kriz kaynaklı kitlesel göç gibi küresel sorunları inceleyen epidemiyolojiden Caroline Buckee’den de bahsetmek istiyorum. İnsanları sınırları geçerken takip etme, coğrafi ölçek, farklı düzenleyici ortamlarda çalışma ve veri gizliliği ve önemli etik kaygıları ele alma ile ilgili çok büyük veri mühendisliği sorunları vardır. Aynı zamanda, insani krizlere yanıt vermede ve iyi politika kararları vermede verileri etkili bir şekilde kullanmaya yönelik acil bir ihtiyaç vardır ve bunun bir kısmı, istatistiksel yöntemleri verimli ve yeni bir ölçekte çalıştırabilmeye yönelik acil bir ihtiyaçtır.

Ancak bu iki örneğin ötesinde, karmaşık ekonomik sistemleri çok etmenli modelleme yoluyla anlamak, güven ve güvensizliğin itici güçlerini incelemek ve sağlığın başlıca sosyal belirleyicilerini bulmak gibi geniş konulara büyük ilgi var. David’i tekrarlayarak, bu proje aracılığıyla fakültemiz için daha iyi teknolojiye, daha iyi verilere ve daha iyi ortaklara erişim sağlayarak olumlu etkiler yaratmayı umabileceğimiz çok sayıda acil toplumsal sorun var. Bilim fakültesinin ortaya çıkan zorluklara yanıt verme hızını gerçekten değiştiriyor.


“Bu, AWS ile oluşturmayı tasavvur ettiğimiz veri bilimi etki hesaplamasının geleceğidir – daha fazla fakülte katılımı, daha büyük projeler ve daha hızlı ve başka türlü birlikte çalışamayacak olan insanları bir araya getirebilme.”

— Francesca Dominici


GAZETE: AWS Impact Computing Projesi’nin HDSI’daki hediye bileşeni ne gibi bir fark yaratacak?

PARKLAR: Hediye, HDSI’nin yeni etkili bilgi işlem alanını oluşturma vizyonunu taahhüt etmesine ve bunu verilere, yöntemlere ve zorlukların kendisine saygı duyacak şekilde yapmasına olanak tanıyacak. HDSI’nin şimdiye kadar yaptıklarımızın ötesinde bir topluluk oluşturmaya devam etmek için esnek desteğe ihtiyacı olduğunu anladılar – örneğin, lisans araştırma programlarına yatırım yapmak veya yüksek lisans, doktora sonrası ve fakülte çalışmalarını açık finansman çağrıları yoluyla desteklemek. Bilim’daki veri bilimi topluluğu, bu tür eğitim ve öğretim fırsatlarına aç. Bu faaliyetleri üstleneceğiz yeni etkileyici bilgi işlem projeleriyle simbiyotik olarak görüyoruz.

Dominici: David’in bakış açısını genişletecek olursak, esneklik çok önemlidir. Biliyoruz ki etki bilişimi “yapmanın” ne anlama geldiğinin henüz yüzeyini çizmeye başladık. Bu ittifak, onların desteğini taahhüt ederek, ortaya çıktıklarında etkili bilgi işlem alanını oluşturan yeni fırsatları takip etmeye açık kalmamızı sağlıyor; örneğin, yeni projelere pilotluk yapmak, özel veri bilimi uzmanlığını getirmek veya topluluğu kutlayan ve kutlayan etkinlikler aracılığıyla bir araya getirmek. ayrıca Bilim fakültesinin yaptığı inanılmaz iş.

GAZETE: Bu proje, Data Science Initiative tarafından ilk beş yılında desteklenen çalışmalara nasıl dayanıyor?

Dominici: HDSI, yeni veri bilimini şekillendiren anlamlı ve eyleme dönüştürülebilir içgörüler elde etmek için bilgisayar bilimcileri, istatistikçiler ve alan uzmanlarını bir araya getirme hedefiyle 2017’de başlatıldı. Demokrasiyi anlamak ve korumaktan, göğüs röntgenlerinin yapay zeka modellemesini geliştirmeye ve kurabilecek yeni yöntemler oluşturmaya kadar çok çeşitli konularda çalışmalar yapan bir araya getirdiğimiz fakülte topluluğuyla gurur duyuyoruz. korelasyonun ötesinde nedensel etkiler. Ancak Bilim’ın veri bilimi topluluğunun gücümüzü artırmak için tüm yeteneklerimizi kullanmasına izin veren şey, 2020’nin örtüşen krizleriydi – COVID-19’un ortaya çıkışı ve George Floyd cinayetinin ardından sistemik ırkçılıkla ulusal hesaplaşmamız -. toplum paydaşlarıyla gerçek zamanlı olarak hareket eden araştırmanın etkisi. Bu, AWS ile oluşturmayı tasavvur ettiğimiz veri bilimi etki hesaplamasının geleceğidir – daha fazla fakülte katılımı, daha büyük projeler ve daha hızlı ve başka türlü birlikte çalışamayacak olan insanları bir araya getirebilme.

15-16 Kasım tarihlerinde HDSI, Bilim, akademi ve endüstriden konuşmacıların yer aldığı paneller, açılış konuşmaları, atölye çalışmaları ve öğreticiler aracılığıyla araştırma ve eğitimde veri bilimini sergileyen bir konferansa ev sahipliği yapacak. Daha fazla bilgi için lütfen www.hdsiconference.org adresini ziyaret edin.