The Sandbox Kurucu Ortağından Açıklama: Metaverse Yeni Fırsatlar Yaratarak Global Ekonomiyi Etkiliyor!

Mustafa

New member
Metaverse kavramı hayatımıza girdiğinden beri bir epeyce şeyin öncüsü oldu. Tanınan metaverse platformlarından The Sandbox kurucu ortağı Sebastien Borget, meta datanın iktisada olan tesirlerini kıymetlendiren açıklamalar yaptı ve ekosistemin hayal gücünün keşfindeki kıymetinden bahsetti.

İşte metaverse ve geleceği!

Not: Bu içerik bilgilendirme maksatlı üretilmiştir. Rastgele bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.


Çoklu cihan yapısına sahip olan metaverse global ekonomiyi şekillendiriyor.


Popüler bir oyna-kazan platformu olan The Sandbox, son periyodun en sık konuşulan metaverse coinlerinden biri. Ekosistem COO ve kurucu ortağı olan Sebastien Borget, Sandbox ve metaverse hakkındaki fikirlerini paylaştı. Alana duyulan ilginin eskisinden daha az bulunmasına karşın, teknolojik manada bir öncü olan merkeziyetsiz oldukcalu cihan yapısının global ekonomiyi nasıl şekillendirdiğini deklare etti. ABD, Çin ve Türkiye üzere ülkelerin stratejik açıklamalar yapmasına karşın tek bir tarafın metaverse üzerinde denetim sahibi olamayacağının altını çizdi.


Web 3.0 ve metaverse global iktisadın genişlemesini sağlayabilir.


Konuya ait ifadelerinde Web 3.0 ve metaverse için ‘sadece kullanıcıların fikir ve yaratıcı gücüyle sonlu olan yeni tecrübelerin kapısı’ tanımlamalarını kullanan Borget, bu alanın hala genişlemeye devam ettiğini belirtti. Ayrıyeten yeni kainatlar yaratma fikrinin insanın hayal gücünü geliştirdiğini söylemiş oldu ve bu yeni ekosistemin global iktisadın genişlemesine yardımcı olabileceğini lisana getirdi.


Gelecek 10 yıl ortasında iş yapma biçimlerimiz derinden etkilenecek.


Kurucu, meta bilgi deposunun insanlara yeni toplumsallaşma, bir ortaya gelme ve ekonomik bağlantı kurma alanları yarattığından bahsetti ve gelecek 10 yıl ortasında epey daha süratli gelişmeler olacağına inandığını söylemiş oldu. birebir vakitte bir epeyce yeni ekonomik fırsatın ortaya çıkacağından ve oynama, para kazanma, toplumsallaşma, çalışma usullerimizin önemli manada değişeceğinden bahsetti. Ek olarak metaverse odaklı projelerin yaratma sürecini daha eğlenceli ve ödüllendirici hale getirmesi gerektiğini vurgulayarak kullanıcı isteklerinin dinlenmesi gerektiğini paylaştı. Hususla ilgili şunları söylemiş oldu:

‘ Bu ekosistemi hayata geçirmeyi başardık, lakin oyuncuların yarattıkları ve paylaştıkları varlıklar onu yönlendiriyor.’


Borget’e bakılırsa metaverse idaresinin denetimi büsbütün kullanıcılara verilmeli.


Borget’e nazaran metaverse idaresinin büsbütün kullanıcıların kendisine devredilmesi gerekiyor. Bunun temeli ise oylama düzenekleri ve merkezi olmayan özerk tertipler oluşturmaya dayanıyor. Sandbox platformu da tam olarak bunu sunmaya çalışıyor ve kullanıcılar ekosistemde kilitli kalmıyor. Açıklamaya nazaran Sandbox cihanında oluşturulan içerikler, öteki açık metaverse platformlarına aktarılabiliyor ve bu türlü kainatlar ortası ilgi kurulmuş oluyor. Kısıtlı ve denetimli Web 2.0 yapısından kaçış anahtarının ise bu olduğu düşünülüyor.


The Sandbox ekosistemi kullanıcı potansiyelinin odağında inşa ediliyor.


Borget, ayrıyeten Sandbox platformunun metaverse genişlemesini hızlandırdığını savundu ve açık, şeffaf yapısı ile içerik oluşturuculara takviye olduğunu söylemiş oldu. The Sandbox geleceği hakkındaki fikirlerini ise şu biçimde aktardı:

‘her insanın özgürce yaratabileceği, oynayabileceği, oynarken ödüllendirilebileceği, merkeziyetsiz ve eğlenceli bir metaverse vizyonuna sahibiz. Bu alandaki gücümüz içerik oluşturucuların ve oyuncuların potansiyelinden kaynaklanıyor, bu niçinle ekosistemi buna göre adım adım inşa ediyoruz.’


The Sandbox bayan potansiyelini Web3’e getirmek istiyor ve buna uygun alanlar hazırlıyor.


Platform için daha sonraki adımın içerik üreticilere kendi tecrübelerini oluşturma ve paylaşma imkanı sunmak olduğunu açıklayan Borget, bununla birlikte oyun oynamayı daha adil hale getirmeye çalıştıklarını söylemiş oldu. Bilhassa bayanlar için beğenilen ve eğlenceli alanlar kurmak istediklerini, bu türlü daha fazla bayanın Web3’e giriş yapacağını belirtti.

‘Oyunculara dış görünüşten kaynaklanan farklılıkların ötesini görmeleri için ilham veriyor, onları her manada takdir eden dünyalar oluşturmaya çalışıyoruz. bu türlü gelecekte topluluğun daha fazla orjinal içerikle buluşacağına inanıyoruz.’


Metaverse ekosistemleri büyümeye devam ediyor ve geleceği şekillendiriyor.


Facebook’un ismini Meta olarak değiştirmesinden daha sonra bir epeyce kişi metaverse kavramına ilgi duymaya başladı. Dev kurumsallar bu alandaki çalışmalarını hızlandırırken, JP Morgan metaverse’ü 1 trilyon dolarlık yatırım fırsatı olarak kıymetlendi ve Decentraland cihanına giriş yaptı. Bütün bunlarla bir arada metaverse odaklı kripto para ünitelerinde süratli yükselişler yaşandı. The Sandbox kullanıcı sayısı 2 milyona ulaştı ve bir epeyce zincir tabanlı sanal gerçeklik platformu gaye kitlesini genişletti.


Artırılmış gerçeklik yalnızca bir başlangıç mı?


Bütün bunlar metaverse ve muhtemel ekonomik tesirlerinin yalnızca başlangıcı olarak görülüyor ve önümüzdeki 5 yıl ortasında her insanın günde en az 1 saat metaverse’de geçirmesi bekleniyor. Yeni iş kolları, yaratma alanları, düşünme biçimleri ve potansiyeller geliştirilmeye devam ediyor. Bu sayede iş yapma ve çalışma aktivitelerinin artırılmış gerçeklik dünyasına aktarılması planlanıyor. daha sonrasında ne olacağını ise kimse tam olarak kestiremiyor.

Sizce de metaverse dijital dünyanın yalnızca birinci adımı olabilir mi? Yorumlarda buluşalım…