Disney'in The Magic Box'ında Broadway müzikallerini kıskanacak hiçbir şey yok

acromial

New member
Sihirli Kutu Disney'den ışıklandırılmış bir resim, sahnede Opera Tiyatrosu'na gelen seyirciyi bekliyor. Küçük ama daha sonra büyüyecek, tıpkı 78 ikonik Disney şarkısının parçalarını ve sahnede 22 kişiyi bir araya getiren bu gösterinin tutkuları gibi.


Küçük kutu sihirli bir şekilde büyüyünce başlayacak olan bütün bir üretim dağıtımı var. Kahraman seyircilerin arasında oturuyor. İçimizden herhangi biri olabilir ama Mara (Luján Blaksley) küçük bir sarı ışık tarafından yönlendiriliyor ve sahneye çıkıyor. Ve evet sanki öyleymiş gibi Alice Harikalar Diyarında, girmek. Kendisini neyin beklediğini bilmiyor.


Seyirciler de öyle.


Sihirli Kutu Hangi şarkının iç içe geçeceğini veya hangisinin ardından geleceğini belirten bir sekansın olmadığı, karışık anlardan oluşan bir karışım. Isaac Saúl'un (müzik yönetmeni, aranjör ve orkestratör) aranjmanları ve çukurdaki orkestranın performansı gerçekten alkışlanacak nitelikte.


Gösteri, hem animasyonlu hem de aktörlü farklı Disney şarkılarını birleştiriyor. Disney Fotoğrafları

Sahnede gördüğünüz her şey Disney'in en saf halidir.


Kutunun cihazı bir SUM gibidir: Çok Amaçlı Oda. Açılıp kapanacak ve şarkıların karşılaşacağı farklı setlere yer açacak. Bir de aranjmanlardan bahsedecek olursak, iki şarkının aynı anda birleştirildiği zamanlar oluyor. Böylece deniz bir temayı kapsar. Küçük Denizkızı ve ana motifi Karayip Korsanları (en güzel anlardan biri).


Örneğin deniz, müzikal temaların birbiriyle ilişkilendirilmesine olanak tanır.
Örneğin deniz, müzikal temaların birbiriyle ilişkilendirilmesine olanak tanır.

Başlangıçta Jiminy Cricket'in gölgesi yan tarafa doğru yansıtılmış gibi görünüyor (aynı zamanda Bambi). Görsel çalışma Sihirli Kutu Bu harika. Kutunun duvarlarında hareketli veya sabit her türlü görsel-işitsel kaynaklar, haritalamalar, projeksiyonlar bulunmaktadır. Goofy'nin elinin piyanonun üzerinde ezilmesi, kocaman olması, onu bir kova suya koyması ve eski boyutuna dönmesi de etkileyici.


Mickey ve Pluto, oyundaki altı kukladan ikisi, kuklacılarıyla birlikte.
Mickey ve Pluto, oyundaki altı kukladan ikisi, kuklacılarıyla birlikte.

Goofy, kadroyu oluşturan ve Mara'nın yanı sıra diğer dansçılar, şarkıcılar ve aktörlerle etkileşime giren altı kukladan biri. Şirketin yüz yıllık tarihinin simgesi olan Mickey Mouse sahnede böyle görünüyor. Ve Minnie, Donald Duck, Daisy (Donald'ın ortağı, çoğu zaman ertelenir) ve Pluto da olacak.


90 dakikada 78 şarkı


Daha fazla şarkının temsil edildiği filmler var, örneğin Mary Poppins (6), aynı sayı Küçük Denizkızı (ile ilgili Denizin altında ile öp onu), 4'ü Güzel ve Çirkin (Misafirimiz sen ol kaçırılamaz) ve Aslan Kral (ile Sonsuz döngü Ve Hakuna Matata), Cazibe Ve Moanaüçü Alaaddin ve Herkül…Neyse ki dahil oldular Orman kitabıve hatta koymak zorunda kaldılar Dileğimile ilgili dilekbir hafta önce burada yayınlandı.


Haritalamalar, projeksiyonlar: görsel gösterim muazzamdır.
Haritalamalar, projeksiyonlar: görsel gösterim muazzamdır.

90 dakikalık gösteride elbette ara vermeden devamsızlıklar olacaktır. Müzikal olmayan Disney filmleri arkadan koşar. İle ilgili Pinokyo Jiminy Cricket'i gördüğümüzü ve ortaya çıkan balinanın, çocuğa dönüşen tahta bebeği (ve iki şarkı parçasını) yutan balina olması gerektiğini söyledik. İle ilgili Karbeyaz elmalar ve küçük bir mavi kuş (ve 4 şarkı parçası) var, ama Dumbo (Walt Disney fil filminin galasındaydı ve Karbeyaz 1941'de aynı tiyatroda), kalemin ona ait olduğunu hayal etmediğimiz sürece hiçbir şey yok.


Ama dediğimiz gibi şarkılar karışıktan karışıka gelip gidiyor, ne sıralı ne de müzikal filmlerdeki şarkılar bir arada. temaları var Jack'in tuhaf dünyasıhitleri Tarzan, Mulan Ve Pocahontas, Hindistan cevizi Ve Cazibe.


Anı Karayip Korsanlarıen başarılılarından biri.
En başarılılardan biri olan “Karayip Korsanları” anı.

Mara'nın konuşmaması, başına gelenleri anlatamaması elbette minikler için bir handikap. Video, DVD veya internet üzerinden defalarca çalınan, ezbere bildikleri şarkıların icralarını görmek ve dinlemekten başka anlayacakları bir şey yok.


Genel olarak performanslar gibi kostümler de oldukça renkli (Manelik Cambiaso unutulmaması gereken isimlerden biri).


Sihirli Kutu Mart ayı sonuna kadar Opera Tiyatrosu'nda devam edecek.
“Sihirli Kutu” Mart ayı sonuna kadar Opera Tiyatrosu'nda devam edecek.

Thaddeus McWhinnie Phillips'in yazıp yönettiği, Sihirli Kutu Broadway müzikallerini kıskanacak hiçbir yanı yok.


Senaryo ve yönetmenlik: Thaddeus McWhinnie Phillips. Eş yönetmen ve koreograf: Lynne Kurdziel Formatı. Müzik direktörü: Isaac Saul. Genel Yapımcı: Felipe Gamba Paredes. İle: Luján Blaksley, Lala Livschitz, Mauricio Vila, Menelik Cambiaso ve diğer 18 oyuncu. Süre: 90 dakika. Salon: Opera Tiyatrosu. Özellikler: Salı, Çarşamba ve Perşembe 20.00, Cuma ve Cumartesi 18.30 ve 21.30, Pazar 19.00. Biletler: 8.000$'dan 20.000$'a kadar.