Zamanın geçişine, muhafazakar zihinlere ve alternatif yetişme tarzlarına gülen standapero

acromial

New member
Komedyen Juan Barraza, yeni tek kişilik gösterisiyle Buenos Aires billboarduna geri dönüyor: Kafa karıştırıcı bir bölümde22 Ağustos Perşembe gününden itibaren Paseo La Plaza'daki Pablo Picasso odasında sunulacak. Arjantin, İspanya, Şili ve Uruguay'ı kapsayan bir turun ardından Barraza, tüm nesillere yönelik bir gösteriyle simgesel Corrientes Bulvarı'na varıyor.


Barraza, yedinci tek kişilik gösterisinde şu konulara değiniyor: önyargılar, yaşlılık, muhafazakar zihinler, alternatif yetişme tarzı ve amansız zaman akışı. Komedyen, gözlem ve alaycılık tarzıyla gerçekliğe ve insanlık durumuna derin ve aynı zamanda komik bir bakış sunmayı amaçlıyor. Amacı, akıllı mizahı izleyicilerle derin ve gerçek bir bağlantıyla birleştirmektir.


Kafa karıştırıcı bir bölümde Yerel sahnede 18 yıllık bir kariyerin ardından Barraza'nın sanat hayatına geliyor. Ülkede sunduğu farklı stand-up gösterilerinin yanı sıra Comedy Central için altı özel program kaydetti ve Spotify'da altı canlı komedi albümü bulunuyor (platforma içerik yükleyen ilk Arjantinli komedyendi). Ayrıca yakın zamanda kısa öykülerden oluşan bir kitap yayınladı.


-Yedinci tek kişilik gösteriniz neyle ilgili? Kafa karıştırıcı bir bölümde?


-Birkaç tematik eksen etrafında dönüyor. Bunlardan en önemlisi, zamanın geçmesi ve yaşlılığın insanları asla daha iyi hale getirmemesidir. Önyargılar, muhafazakar zihniyetler, ebeveynliğin ülkemizdeki gelişimi ve diğerleri de mevcut. Bir saatten fazla süren güzel bir yolculuk.


-Her zaman sorulur ve sıklıkla tartışılır; mizahın sınırları nelerdir?


-Sınırları kendiniz belirlemelisiniz. Hepimizin şaka yapmadığımız konuları vardır ve bunlar hakkında açık olmak ve bunlara saygı duymak iyi bir şeydir. Ancak bu sınırlar kişinin kendisine uygulanmalı ve asla başkalarına empoze edilmemelidir, çünkü bu zaten sansürün alanına girmektedir. Ama her şeyi mizahla yapmalısınız ve mizahın rahatsız etmek ve rahatsız etmek için var olduğunu, asla memnun etmek için olmadığını anlamalısınız. Mizahta sınır isteyen insanlar, komedinin hiçbir zaman ahlakın hizmetinde olmadığını anlamalıdır.


-Başladığınızdan bu yana ayağa kalkma sahnesi çok değişti mi?


-Elbette. Neredeyse 20 yıl önce başladığımda çok iyi biçimlendirilmiş bir sahne yoktu. Yapıldı ve sonra federalleştirildi, bu işin en sevdiğim yanı da bu: hiçbir yılın diğerinin aynı olmaması ve benim olanı taşıyarak ülke çapında seyahat edebilmek.


Juan Barraza, Perşembe günleri saat 22:00'de Paseo La Plaza'daki Pablo Picasso odasında “Kafa karıştırıcı bir bölümde” sunumunu yapıyor.